top of page

Най-добрите активи

Днес няма да представям нещо ново, вместо това ще Ви напомня за евъргрийните – вечните активи, с които никога няма да сгрешите.




Недвижими имот


Имотът е най-добрата инвестиция, както в средносрочен, така и в дългосрочен план! Вашият дом обикновено е между 25 и 40 процента от Вашето състояние. Локация, локация и пак локация — добрите имоти се продават без обява, а не чак толкова добрите им отнема от 2 седмици до 3 месеца. Много от Вас вероятно чакат цените да паднат, но ако искате да сдобиете за себе си, ще кажа, че всеки момент е подходящ.


Учудващо, но това е едно от най-лесните неща за постигане в живота. Когато намерите мечтания дом, не се колебайте да вземете пари от банката и винаги искайте най-дълъг период. От моята практика това е най-голямата пречка за повечето хора, но няма от какво да се страхувате, както казах в „Управлявайте парите по-добре“ — просто оставете инфлацията да си свърши работата!



Злато


Това е един от най-добрите дългосрочни активи за осигуряване на Вашите пари — ако правителството започне да печата пари като лудо, цената на златото се покачва и Вашето състояние се увеличава. Средната доходност на златото като инвестиция е приблизително 10% на годишна база. Дори бижутата Ви да са от значение, можете да държите 5-10% от общата стойност на активите си в злато.



Пари в брой


Нека бъдем реалисти — парите няма да изчезнат или не, поне през този век. Швейцарският франк (CHF) се счита за най-сигурната валута в света с 0-2% годишна инфлация и 20% златен стандарт. Моята препоръка е да държите не повече от 1% в брой. Човек от средната класа може просто да следва плана, който съм представил в публикацията „Бели пари за черни дни“.



bottom of page