top of page

Пътуване до Москва

От Русия с любов!


Travel to Moscow, Russia

Виза, отрицателен PCR, билет и 3 часа по-късно бях сгоден, за което може да научите повече в предишната ми публикация Живот в свят на мечти! След като кацнахме в Москва, ни посрещна шофьор с костюм, шапка и табела с моето име. Взе ни багажа, отведе ни до чисто нов Мерцедес и ни отвори вратите. Час по-късно пристигнахме в кв. Измайлово, където беше и нашият хотел. Цялата заслуга бе на Booking, който го предостави като комплимент към нашата резервация!


Голям, по-голям, най-голям


Москва е 2511 квадратни километра и за сравнение София е като нейн макет. Тъй като България неофициално е била 16-та република на СССР, открих много прилики между двете столици, но всичко беше четири пъти по-голямо от това, с което бях свикнал. Метрото има страхотна инфраструктура и след като излезете от него, електрическите скутери ще бъдат най-добрите Ви приятели.


„Един човек с пистолет може да контролира 100 без такъв.“

Ще забележите присъствието на милиция и военни навсякъде, но никога не бях се чувствал в такава безопасност. След две седмици прекарани в Москва изпитвах толкова силно чувство на патриотизъм и дори си мислех, че ако съм гражданин на тази страна, бих бил готов да се боря и да умра за нея, особено след като посетихме и Музея на победата.


Маршрут на пътуването


Целият град изглежда като един голям шедьовър и всичко, с което се гордеят, е безплатно или на много ниска цена. Разбира се, отидохме първо до Червения площад, където видяхме катедралата Свети Василий, Мавзолея на Ленин, Кремъл и ГУМ. По това време Болшой театър нямаше никакви представления, но посетихме Третяковската галерия, където прекарахме цял ден.


Обратно към СССР и паркът ВДНХ беше следващ в нашия маршрут и тъй като съм роден в деня на космонавтиката, най-много се развълнувах от „Центъра по космонавтика и авиация“. Там изстрелях виртуална ракета в космоса и видях космическата изложба на Съветския съюз. Москвариумът и Японската градина бяха другите ни два избора от парка.


Вкусът на 90-те, бих искал да направя голям комплимент за храната и особено за руския чай. Всичко, което опитахме, бе сладко дежавю от моето детство, когато храната беше истинска. В заключение бих искал да кажа, че в Москва се чувствахме като у дома. Работя по кратко видео от нашето пътешествие там и се надявам скоро да го пусна.


bottom of page