top of page

Физически и Психически Баланс

Всичко започва отвътре навън.



Physical and Mental Balance

Физическото и психическото здраве изисква много отдаденост, преди да се превърне в просто начин на живот. Първо, хората трябва да бъдат психически подготвени да се откажат от определени неща.


„Ако можете да контролирате какво ядете и пиете, можете да контролирате всичко останало.“

Пости


Светата Библия препоръчва общо 180–200 дни постене годишно. Нуждата от редовна детоксикация е много важна за нашето психическо и физическо здраве. В допълнение към насоките за пост на православните християни в живота си прилагам и:

  • Ежедневен интермитентен фастинг

  • 24-36 часа фаст на седмица


Рехабилитация & Здравословна диета


Скъсана предна кръстна връзка ме промени завинаги и ме доведе до най-добрия досега план за тренировки и хранене. Отне ми много време и енергия, за да съчетая това, което работи най-добре заедно. В днешно време се опитвам да ям повече местни и сезонни храни. Това е следващото ниво, ако искате да извлечете най-доброто от това, което природата ни е дала.


Качествен сън


Последно, но най-важно според мен е леглото. Когато става въпрос за матрак, не правя компромиси, това не означава, че трябва да харчите хиляди за него, за малко по-малко от хилядарка можете да си купите много приличен такъв от мемори пяна. В крайна сметка тези 7-9 часа, които прекарвате в него, се подготвяте за останалите, в които сте активни. Опитайте се да си легнете преди 22:51, тъй като това е времето, когато мозъкът ни освобождава хормон, който ни помага да заспим.


Това, което следва, ще бъде прекрасно!



bottom of page