top of page

Марлинът

известен още като Casio MDV106-1AV или „Duro“. Мечтата на другите, не е моята мечта!


Casio Duro Marlin MDV106 Bond NATO strap

Качество пред цената


Ако е достатъчно добър за Бил Гейтс, значи е достатъчно добър и за мен, и може би вече знаете за моята мания по японските часовници от поста „Моите Топ 5 Аксесоари“. Накратко, тази история започва няколко десетилетия по-рано, когато бях малко дете, един ден в магазина за часовници очите ми се насочиха към едно Casio и тогава баща ми ми каза:


„Един ден като пораснеш, можеш да притежаваш такъв!“

Помислих си, че това трябва да е най-добрият часовник тогава и започнах да мечтая за него. Десетилетие по-късно за бала получих първия си часовник Omega Seamaster DeVille 18k масивно злато от 60-те години на миналия век с каишка от естествена крокодилска кожа. Това беше разкошен часовник, за който вероятно повечето хора мечтаят.


В същото време беше толкова иронично, защото просто бях отегчен от този часовник, не беше моята мечта, не беше Casio. Бързо напред, преди няколко години видях „Марлина“ и знаех, че това е, което искам, за съжаление не можах да го намеря в България. Тогава моят приятелка Вили ми купи такъв на връщане от Америка и когато го получих, бях толкова щастлив, моята мечта се сбъдна!


Подобрен


Когато става въпрос за модификации, всеки колекционер на часовници знае, че никога не трябва да правите подобрения на оригиналния продукт, но не и с този. Имаше хайп около тях и хората бяха обсебени да правят това и онова с тях. Отне ми почти година проучвания, преди да намеря правилната концепция.


Вдъхновен от военните, замених каучуковата каишка с текстилна, която намирам за най-удобна за китката ми (широчина на каишката 22 mm). Един от признаците за разпознаване на висококачествен часовник е неговият кристал. Най-добрият избор за замяна е сапфирен, който е много издръжлив и устойчив на надраскване. Избрах опция с двоен купол и за да пасне идеално, смених и уплътнението. Един последен щрих, който направих, е да сменя стрелките (Miyota 2115), което беше идеалният комплимент за моето Casio.



bottom of page