top of page

По-малко багаж, повече комфорт


Less luggage, more comfort

През последното десетилетие прекарах няколко години в множество хотели, имах стотици полети и посетих доста страни на четири континента, което ми позволи да усъвършенствам начина си на пътуване. Нищо не може да развали пътуването Ви по същия начин като загубата на багаж и за щастие това никога не ми се е случвало, но винаги съм имал на ум.


Тъй като пътуванията ми са свързани предимно със спортни дейности, винаги проверявам с квартирата, в която планирам да отседна, дали предоставят някаква екипировка. Имайки предвид това, опаковам ръчния си багаж разумно, тъй като това е багажът, който със сигурност ще пристигне с мен и каквото мога да пожертвам, слагам в регистрирания багаж или ако мога да го избегна, е още по-добре.


Ръчен багаж


Времето е наш враг, така че пътуването само с ръчен багаж ни дава възможност да се регистрираме онлайн, да пропуснем опашката и да спестим пари. Моят избор за ръчен багаж е 'The Backpack' от Db и се опитвам да го държа възможно най-лек. След като стигна до крайната дестинация, разтоварвам раницата и я пренареждам, така че да отговаря на ежедневните ми нужди по време на ваканцията ми.


Дрехи


Бъдете реалисти относно количеството дрехи, които взимате, обикновено имате нужда от много по-малко, отколкото си мислите. Обикновено се придържам към такива с основните цветове - черни, бели и нещо в синьо. Никога не можете да сбъркате с класическите дрехи и лесно можете да ги съчетаете. Освен това те могат лесно да бъдат подменени, независимо къде се намирате. Пример за това, което обикновено опаковам:

  • две тениски

  • риза с дълъг ръкав

  • едни къси панталони

  • 2 чифта бельо

  • 3 чифта чорапи

  • ветробран

  • бански


Обикновено пътувам с дрехите, които са по-обемни. Предпочитаното ми облекло за пътуване е тениска, суичър с или без качулка, дълъг панталон или дънки и белите ми кецове, разбира се. Има няколко аксесоара, които също нося със себе си - шапка и шал Shemagh. С тези дрехи върху мен и тези, които вече съм опаковал, мога да комбинирам повече от дузина тоалета.


Козметика


Пробвал съм много пътни комплекти за течности и най-добрите досега са тези, които намерих в IKEA - Forfina, добре са пригодени и за полети. За да ги оползотворя по възможно най-добрия начин, купих няколко комплекта и ги комбинирах, за да отговарят на нуждите ми. Тествах ги до краен предел и оцелях с тях повече от 3 седмици в чужбина. Имам и допълнителна козметична чанта с няколко други неща от първа необходимост.


Електроника


Заснемам всичките си приключения с iPhone и GoPro, които използвам с няколко аксесоара. Никога не пропускам да взема универсален адаптер за пътуване и преносимо зарядно. Освен това, ако използвате електрическа четка за зъби, те могат да оцелеят приблизително 21 дни без презареждане. Почти цялата електроника поставям и организирам в чантата ми за аксесоари Casey от GoPro.



bottom of page