top of page

Пътуване до Сейшелите

Гигантски костенурки, скатове и неограничен избор на екзотична храна и ако следвате блога ми, най-вероятно знаете, че тази публикация предстоеше!



Национална ботаническа градина на Сейшелите (Виктория) Гигантски костенурки

Мисия невъзможна


Само по себе си достигайки Сейшелите беше предизвикателство, защото към този момент съпругата ми можеше да влезе само със зелен сертификат. Като алтернатива, предоставена от самите власти на Сейшелските острови, ни беше разрешено да влезем през Русия след 15 дни престой, пътешествие за което ще научите повече в друга моя публикация.


Имахме и компания, майка ми, която идваше от България и с която си бяхме разделили част от отговорностите. Всичко това беше един изстрел, без връщане назад, без план Б и можете да си представите притесненията ми, мислейки какво би могло да се обърка. Срещата на беше летището в Махе, място което посещаваме за първи път, място за което нямах никаква представа напредстава.


Къща Катлея


Проучвах остров Махе чудейки се къде да отседнем и като любител на свободното гмуркане реших, че най-доброто място ще бъде в близост до водолазен център. Резервирах къща за гости Катлея и мога горещо да Ви препоръчам това място! За по-добра оферта, ако проявявате интерес, можете да се свържете с Одил чрез Инстаграм @proudseychelloise


Къща Катлея Сейшели Одил

От момента, в който срещнахме Одил изведнъж всичко си дойде на мястото! Сватбата ни беше още на следващия ден и без да мислим много я поканихме, за което тя беше много изненадана и се обзалагам, че не го е очаквала. На следващата сутрин получихме благословия и сватбата премина гладко.


Виктория


Одил ни закара до столицата и ни заведе на пазара, където повечето от храната, която купихме, виждах за първи път. Изживяването беше невероятно и всичко бе толкова вкусно, точно така си го представях в Рая. След като приключихме с пазаруването, посетихме Ботаническата градина на Виктория, там хранихме редките гигантски костенурки и прекарахме малко време като семейство.


Най-накрая успяхме да отидем и до плажа, където имах късмета да имам близка среща със скатове и това беше абсолютно сюрреалистично. Одил ни помага да резервираме целодневна разходка с корабче с няколко спирки за плуване, разходка и барбекю на остров Моайен. В крайна сметка се върнахме у дома с много спомени и оставихме приятел там!



bottom of page