top of page

Добре дошли в Матрицата

Вселена 25 - дали сме участници в един и същ експеримент?



В какво време живеем?


Свидетели сме на един много възмутителен социален момент, в който живеем, причинен от нормите и технологиите на 21 век. Насилието става все по-разпространено и последиците от него стават все по-видими. Хората са отхвърляни поради тяхната раса, цвят, национален произход, религия, пол, семейно положение и неравностойно положение. По някакъв начин всички допуснахме това да се случи, демонстрирайки своя „перфектен“ живот в социалните медии и някак си всички загубихме връзка с реалността.


'Привлекателни хора, които правят атрактивни неща на привлекателни места. “

Поглеждам назад към фотосесията на Слим Ааронс от 70-те години и се питам - така ли започна всичко? В нея няма нищо лошо, но това е само резултатът от пътуването и няма лесен път към него. Значи носим маски и правим селфита на чуждо лице? Кои сме ние всъщност? Колкото повече откриваме себе си, толкова повече ще осъзнаваме, че обичаме да правим нещата, които сме обичахме да правим като дете.


Още през април 2019 г. осъзнах нуждата ми от детоксикация от социалните мрежи и изключих телефона си за следващите две седмици. Първоначално всичко беше като предизвикателство, но го приех и след няколко дни се концентрирах много повече върху нещата, които вършех. В крайна сметка това беше просто различно преживяване и това ми позволи да видя света отново с очите на дете, трезво и готово да го изследва.


Какво следва?


Отказах се от социалните медии, като изтрих акаунтите си, освен един, имам нужда от него, за да общувам с някои от многото хора, които срещнах по целия свят по време на пътуванията си. Нещо добре познато, но забравено с времето – идеята ми да имам блог се зароди още лятото на 2016 г., но сега дойде подходящият момент и най-накрая го създадох. Тук ще споделя моя опит и знания с тези, на които им е интересно, далеч от алгоритми и цензурира.


Страстта ми да улавям моментите от живота и да ги редактирам професионално, ме подтикна да разработя предварителни настройки за мобилната версия на Lightroom, които ще пусна скоро. Като партньор на Алианц България и Revolut имам голям опит в света на финансите, което може да бъде много интересно за някои от Вас. И накрая, предлагам висша мода и луксозни стоки от колекцията си в Магазинъ >


bottom of page