top of page

Студентска бригада (Част 1)

Прекарах лятото на 2012 и 2013 г. в Съединените щати. Тези две години бяха толкова забавни и епични, така че ще ги разделя на две части.



Grand View Lodge Work and travel

В предишната си публикация обясних как започнах кариерата си. Сега ще споделя опита си как отидох в Съединените американски щати и как прекарах лятото на 2012 и 2013 там. Обратно десетилетие назад, когато бях студент в Свищов отидох в близкия офис на Orange и се регистрирах за студентска бригада.


Едно щастливо копеле


Като редовен студент се нуждаех от определени оценки, за да ми бъде позволено от университета да се запиша за студентска бригада. Е, на времето не бях толкова умен... хаха, сякаш нещо се е променило оттогава. Благодарение на вътрешен човек научих, че мога да помоля заместник-ректора да ми подпише документ, който ще ми позволи да си взема изпитите по-рано.


Дотук добре, успях да си взема изпитите и по-късно имах интервю с един от мениджърите, и някак си бях избран. Казвам "някак си", защото тогава английският ми беше по всякаква критика.. хаха, сякаш сега е по-добър. Остана само визата, така че след като си подадох документите, имах на интервю в Американското посолството, където заспах.


Получих визата си и бях на летището на път за САЩ, където поисках бордната карта с лична карта.. хаха, дори не знам как да обясня това. Презокеанският ми полет беше през Цюрих, Швейцария и споменавам това, защото трябваше да попълня формуляр, откъдето идвах, когато едва можех да говоря, затова помолих човека до мен да ми го спелува буква по буква... два пъти.


Няколко вътрешни полета по-късно стигнах до крайната си дестинация, но тъй като не бях уведомил кога пристигам, никой не ме чакаше. Беше 1 сутринта и бях единственият, който остана на летището, дори персонала си тръгна. Излязох отвън и видях само един човек на изхода. След като обясних ситуацията ми, той каза, че познава управителя и се свърза с него, и те ме взеха.


Grand View Lodge


Това място осигуряваше безплатно настаняване и безплатно хранене, дори понякога се наслаждавахме и на гурме кухня. Тъй като нямах никакви разходи, можех да спестявам каквото спечеля, също така можех да работя допълнително във всеки един отдел. Всичките ми часове бяха отчитани в един и същ профил, така че беше лесно да правя извънреден труд. Работата беше забавна и можете лесно да получите повишение.


Срещнах много международни студенти от цял свят и прекарахме страхотно лято заедно. Освен това от Grand View организираха много допълнителни дейности за нас - барбекю, езда, кино вечери, два пъти седмично ни откарваха до близкия град и веднъж до Минеаполис до четвъртия по големина мол в света.


'Студентска бригада (Част 2)' следващата неделя в 10:00 ч.



bottom of page